De afgelopen week heb ik een bezoek gebracht aan Ewoud Elevelt- een top chef die zijn eigen bistro runt op sterren niveau in Leersum ( Bistro LOF). Hij had 6 heerlijke gerechten voorbereid die hij ging maken in onze gietijzeren pan. Wat een feest was dit! Echt enorm smullen.. mooi om te zien hoe hij onze pannen gebruikt en Ewout daar zo enthousiast over is.

Bijzonder ook dat hij zoveel kruiden en groentes uit zijn eigen moestuin haalt. Het zijn 6 heerlijke gerechten geworden. Ik deel graag alvast een heerlijk gerecht met je.
Boerderij kip met kokos gember en garan marsalla.
Ingrediënten 4 personen
1 hele boerderij kip
Saus:
3 theelepels gele curry pasta
50 cl witte wijn
1 witte ui
2 tenen knoflook
6 stengels citroengras
duimdik stukje gember geschild en in plakjes gesneden
3 dl Kip bouillon
3 dl kokosmelk
150 gram crème fraise
Sap van 2 limoenen
8 bospeentjes geschild
1 citroen
1 laurier blaadjes.
100 gram bloemkool roosjes
150 gram krieltjes
3 eetlepels garan marsalla
Bereidingswijze
- smeer de kip in met olie. Kruid goed met peper en zout rondom en bak hem aan.
- na het braden, bestrooi met een zeef de kip met garan marsalla. Haal de kip uit de Koock pan.
- kook ondertussen de groentjes en de krieltjes ( in de schil) beet gaar.
- Bak de krieltjes goudbruin in de pan. Haal deze eruit.
Saus:
- in dezelfde pan fruit je de knoflook en ui aan tot ze glazig zijn.
- voeg de currypasta, kerriepoeder, fijngesneden citroengras en een snuifje zout toe aan de pan (voor het beste resultaat: de saus even in de blender doen en dan door de zeef halen en terug in de pan).
- blus af met de witte wijn.
- laat licht koken en voeg de kip boullion, gember, kokosmelk, crème fraise, en de limoensap toe en laat even doorkoken.
- Rasp de schil van de citroen over de kip
- leg de kip in de pan met saus en schuif in de oven voor ongeveer 1 uur ( 160 graden).
- vlak voor het opdienen, de groentes & aardappelen toevoegen zodat deze even kort mee kunnen garen.
Wil jij alle gerechten van Ewout met een makkelijk stappenplan en het volledige recept? Volg ons op facebook!
Ik vond dit zo leuk om te doen dat ik heb besloten om elke maand in ieder geval 1 top chef te vragen om mooie gerechten te maken in onze gietijzeren pan. Dus hou deze site en blog in de gaten.. er gaan nog vele mooie gerechten en recepten volgen :-).
